Уточнена математична модель силової проводки електрогідравлічного стежного привода - Дерібо, О. В.; Чорний, В. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропонована математична модель силової проводки електрогідравлічного стежного привода, яка враховує в’язкого тертя, що виникає через наявність в зазорі шарнірного підшипника шару консистентного мастила. Експериментально визначені характеристики в’язкого тертя в шарнірному підшипнику при відносному переміщенні його кілець у радіальному напрямі