Імітаційні моделі виробничих систем механообробки - Тарандушка, Л. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядаються імітаційні моделі сіток Петрі для моделювання дискретних виробництв систем механообробки. Запропоновані імітаційні моделі використовуються для визначення значень техніко-економічних характеристик систем механообробки, таких як продуктивність системи на заданому проміжку часу, завантаження всіх одиниць устаткування, коефіцієнт заповнення нагромаджувачів і складу, рівень незавершеного виробництва, час простою устаткування, час перебування деталей у очікуванні на обробку