ЩІЛЬНІСТЬ ЗАПОВНЕННЯ РЯДУ НАТУРАЛЬНИХ ЧИСЕЛ ЧЛЕНАМИ ЛІНІЙНИХ РЕКУРЕНТНИХ ПОСЛІДОВНОСТЕЙ ДРУГОГО ПОРЯДКУ - Лужецький, В. А.; Михалевич, В. М.; Михалевич, О. В.; Каплун, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Сформульовано та доведено властивість про кількість m-значних чисел довільної лінійної рекурентної послідовності, для якої кожний член, починаючи з другого, дорівнює сумі двох попередніх. Подібні властивості становлять інтерес з точки зору можливого стиснення та шифрування інформації. Отримано співвідношення для обчислення порядкових номерів і кількості m-значних чисел в послідовності. Установлено таблицю розподілу можливої кількості m-значних чисел вказаної послідовності.