ЕКОЛОГІЧНА СКЛАДОВА СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ОБҐРУНТУВАННЯ ПРІОРИТЕТНОСТІ ТА ШЛЯХИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Безсонов, Є. М.; Андрєєв, В. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Проведено аналіз міжнародних та вітчизняних офіційних документів на предмет тлумачення поняття екологічна безпека. Обґрунтовано першочерговість врахування екологічних питань у процесі сталого розвитку. Визначено необхідність переорієнтації оціночних показників екологічної безпеки з людини на інші, більш чутливі до антропогенного впливу, живі організми. Запропоновано інтереси екосистем вважати пріоритетними при плануванні і здійсненні людиною господарської діяльності.