ПЕРЕХІДНІ ПРОЦЕСИ В МЕРЕЖІ НИЗЬКОЇ НАПРУГИ, ВИКЛИКАНІ ЗБУРЕННЯМИ В СИСТЕМІ ЗОВНІШНЬОГО ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ - Варецький, Ю. О.; Горбань, В. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Досліджено особливості перехідних процесів в мережі низької напруги, викликані ввімкненнями конденсаторної батареї 10 кВ та однофазними замиканнями на землю у системі зовнішнього електропостачання промислового підприємства з частотно-регульованими електроприводами змінного струму. Показано, що під час цих перехідних процесів можуть виникати небезпечні перенапруги для перетворювачів частотно-регульованих електроприводів. Проаналізовано вплив конденсаторних установок низької напруги на рівень комутаційних перенапруг.