КОНСТРУЮВАННЯ ФУНКЦІОНАЛІВ ЯКОСТІ ДЛЯ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ ЛІНІЙНИМИ ОБ’ЄКТАМИ З НЕВИЗНАЧЕНИМИ ПАРАМЕТРАМИ - Волянський, Р. С.; Садовой, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Показано, що у разі запису рівнянь збуреного руху лінійного динамічного об’єкта у канонічній формі, вони можуть бути представлені у формі Бруновського без виконання складних перетворень зворотними зв’язками. Використання рівнянь у формі Бруновського дозволяє усунути вплив параметричних збурень об’єкта керування на параметри регулятора та формувати еталонні траєкторії руху замкненої системи. Рух за цими траєкторіями здійснюється шляхом подачі на об’єкт керувального впливу, синтезованого за допомогою методів інтервального аналізу. Використання динамічного програмування дозволяє обрати та обґрунтувати функціонал якості, мінімізація якого здійснюється синтезованим керувальним впливом.