МІЖНАРОДНІ МОДЕЛІ ІНТЕГРАЦІЇ ОСВІТИ, НАУКИ І БІЗНЕСУ - Коваль, К. О.; Іванчук, Я. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розглянуто три основні типи інтеграції освіти, науки і економіки: американський, японський і змішаний. Зроблено висновок про те, що в американському типі ключову роль відіграє дослідницький університет, в японському — держава, а в змішаному (найпоширенішому в Центральній і Північній Європі) — Технопаркові структури. Описано переваги і недоліки кожного з типів.