Особливості розробки вимірювальних роботів на нейронних мережах - Кочеткова, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано новий функціональний принцип вимірювального робота з використанням штучних нейронних мереж, що реалізуються у формі самонавчання комп’ютерних програм, які дозволяють з високою точністю та швидкістю здійснювати вимірювання геометричних розмірів об’єктів і обхід перешкод вимірювальним наконечником по оптимальній траєкторії.