Обладнання із віброактиватором для виробництва біогазу - Ратушняк, Г. С.; Джеджула, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто основні особливості роботи біогазових реакторів з віброактиватором. Описано теплові та гідродинамічні процеси в багатокомпонентних органічних сумішах під дією вібрації. Модифікація реакторів шляхом введення в них віброактиватора дозволяє інтенсифікувати процес анаеробного бродіння та збільшити продуктивність біореактора.