Математична модель для побудови ресурсних характеристик силового трансформатора, який працює в режимі перевантаження - Грабко, В. В.; Березницький, Д. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано математичну модель, яка дозволяє визначати допустимий термін роботи трансформатора в режимі перевантаження без зменшення загального терміну його експлуатації за відомими температурою навколишнього середовища, рівнем перевантаження та значенням навантаження, яке мало місце безпосередньо перед моментом перевантаження. Побудовано ресурсну характеристику трансформатора типу ТСГЛ та показано її застосування.