Оптимізація проектування дистрибутивних систем технічної безпеки за допомогою генетичного алгоритму - Биковий, П. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано два алгоритми оптимізації проектування дистрибутивних систем технічної безпеки: перший - підготовчий алгоритм, для формального опису задачі покриття сенсорами охоронного об'єкта; другий - генетичний алгоритм, що дозволяє розв'язати поставлену підготовчим алгоритмом задачу в найоптимальніший спосіб. Обидва алгоритми реалізовані в новому модулі для системи проектування сенсорних мереж безпеки, що дозволило створювати кращі, порівняно з відомими, варіанти систем безпеки, при цьому час на їх створення зменшився.