ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ОБЧИСЛЮВАЛЬНИХ СИСТЕМ НА ОСНОВІ ГЕНЕТИЧНОЇ ОПТИМІЗАЦІЇ SQL-ЗАПИТІВ ДО БАЗ ДАННИХ - Шабатура, Ю. В.; Штельмах, І. М.; Шабатура, М. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблему підвищення ефективності обчислювальних систем інтегрованих в комп’ютерні мережі в частині роботи з базами даних. Запропоновано рішення на основі автоматичної оптимізації SQL-запитів у формі модифікації структури запитів з використанням генетичних алгоритмів. Формалізовано задачу оптимізації, запропоновано структурну схему системи оптимізації, розроблено об’єктну модель запиту. Наведено алгоритм генетичної оптимізації і його програмну реалізацію тарезультати експериментального дослідження, які підтверджують практичну цінність запропонованого підходу.