Формування системи критеріїв управління багатостадійним процесом екструзії

Автор(и)

  • Л. Д. Ярощук Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»
  • О. А. Жученко Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»

Ключові слова:

критерій управління, екструзія, продуктивність роботи, оптимальне управління

Анотація

Досліджено виробничий процес виготовлення полімерних виробів у черв’ячному екструдері з метою створення системи оптимального управління. Запропоновано інтегральний критерій оптимальності для цього процесу, який визначає витрати електроенергії та сировини на одиницю готової продукції. Загальний критерій розкладено на інтегральні критерії для кожного етапу з урахуванням їх особливостей. Виконано перехід від інтегральних критеріїв до таких, що формулюються у значеннях технологічних змінних, які можна оперативно вимірювати.

Біографії авторів

Л. Д. Ярощук, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»

канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри автоматизації хімічних вироб­ництв

О. А. Жученко, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»

канд. техн. наук, доцент кафедри автоматизації хімічних виробництв

Посилання

1. Ярощук Л. Д. Системний аналіз процесу екструзії для визначення задач та структури системи управління [текст] /
Л. Д. Ярощук, О. А. Жученко // Східно-Європейський журнал передових технологій. — 2013. — № 2/3 (62). — С. 31—35.
2. Ким В. С. Теория и практика экструзии полимеров [текст] / В. С. Ким. — М. : КОЛОСС, 2005. — 568 с.
3. Штойер Р. Многокритериальная оптимизация: теория, вычисления и приложения. — М. : Радио и связь, 1992. —
С. 504.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 99

Опубліковано

2015-03-26

Як цитувати

[1]
Л. Д. Ярощук і О. А. Жученко, «Формування системи критеріїв управління багатостадійним процесом екструзії», Вісник ВПІ, вип. 2, с. 101–105, Берез. 2015.

Номер

Розділ

Інформаційні технології та комп'ютерна техніка

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.