ПІДХОДИ ДО АВТОМАТИЗОВАНОГО УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ

Автор(и)

  • С. М. Швед Національний університет харчових технологій
  • І. В. Ельперін Національний університет харчових технологій

Ключові слова:

хлібопекарське виробництво, поліпшувачі, якість хлібобулочних виробів, прогнозування, нейронні мережі, нейро-нечіткі мережі

Анотація

Наведено основні якісні характеристики борошна та параметри технологічних процесів, які впливають на якість готового виробу. Розглянуто необхідність прогнозування результатів виконання основних технологічних операцій. Запропоновано підходи до автоматизованого управління якістю хлібобулочних виробів.

Біографії авторів

С. М. Швед, Національний університет харчових технологій

асистент

І. В. Ельперін, Національний університет харчових технологій

професор

Посилання

1. Швед С. М. Методи підвищення якості продукції підприємств хлібопекарської промисловості / С. М. Швед,
І. В. Ельперін // Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи : тези доп. Міжнар. наук. -практ. конф., 27—28 вересня 2010 р. — Частина 2. — Київ : НУХТ, 2010. — С. 56—57.
2. Кишенько В. Д. Автоматичне управління процесами приготування тіста в хлібопекарському виробництві : дис. канд. техн. наук / В. Д. Кишенько. — К., 1995. — 294 с.
3. Устинов Ю. В. Разработка объективных способов определения качества и готовности пшеничных полуфабрикатов хлебопекарного производства для регулирования технологического процесса : дис. канд. техн. наук / Ю. В. Устинов. —К., 1981. — 236 с.
4. Автоматическое регулирование реологических свойств тестовых заготовок / [А. А. Карнаух, К. В. Коновалов,
В. Г. Юрчак, Е. Н. Пивень] // Пищевая промышленость. — 1983. — № 4. — С. 51—52.
5. Боровиков В. П. Нейронные сети. STATISTICA Neural Networks:Методология и технология современного анализа данных; / В. П. Боровиков. — 2-е изд., перераб. и доп. — М. : Горячая линия-Телеком, 2008. — 392 с.
6. Назаров А. В. Нейросетевые алгоритмы прогнозирования и оптимизации систем / А. В. Назаров, А. И. Лоскутов. — СПб. : Наука и Техника, 2003. — 384 с.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 119

Опубліковано

2010-11-12

Як цитувати

[1]
С. М. Швед і І. В. Ельперін, «ПІДХОДИ ДО АВТОМАТИЗОВАНОГО УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ», Вісник ВПІ, вип. 2, с. 10–13, Листоп. 2010.

Номер

Розділ

Автоматика та інформаційно-вимірювальна техніка

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.