The method of automation quality control for bakery products making

Authors

  • S. M. Shved Національний університет харчових технологій
  • I. V. Elperin Національний університет харчових технологій

Keywords:

bakery products making, conditioners, quality of baked goods, forecasting, neural networks, neuro-fuzzy networks

Abstract

The basic qualitative parameters of flour and process variables that affect the quality of finished products are suggested in the article. The feasibility of predicting the results of implementation of the basic technological operations is considered. The automation quality control method for bakery products making is proposed.

Author Biographies

S. M. Shved, Національний університет харчових технологій

асистент

I. V. Elperin, Національний університет харчових технологій

професор

References

1. Швед С. М. Методи підвищення якості продукції підприємств хлібопекарської промисловості / С. М. Швед,
І. В. Ельперін // Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи : тези доп. Міжнар. наук. -практ. конф., 27—28 вересня 2010 р. — Частина 2. — Київ : НУХТ, 2010. — С. 56—57.
2. Кишенько В. Д. Автоматичне управління процесами приготування тіста в хлібопекарському виробництві : дис. канд. техн. наук / В. Д. Кишенько. — К., 1995. — 294 с.
3. Устинов Ю. В. Разработка объективных способов определения качества и готовности пшеничных полуфабрикатов хлебопекарного производства для регулирования технологического процесса : дис. канд. техн. наук / Ю. В. Устинов. —К., 1981. — 236 с.
4. Автоматическое регулирование реологических свойств тестовых заготовок / [А. А. Карнаух, К. В. Коновалов,
В. Г. Юрчак, Е. Н. Пивень] // Пищевая промышленость. — 1983. — № 4. — С. 51—52.
5. Боровиков В. П. Нейронные сети. STATISTICA Neural Networks:Методология и технология современного анализа данных; / В. П. Боровиков. — 2-е изд., перераб. и доп. — М. : Горячая линия-Телеком, 2008. — 392 с.
6. Назаров А. В. Нейросетевые алгоритмы прогнозирования и оптимизации систем / А. В. Назаров, А. И. Лоскутов. — СПб. : Наука и Техника, 2003. — 384 с.

Downloads

Abstract views: 119

Published

2010-11-12

How to Cite

[1]
S. M. Shved and I. V. Elperin, “The method of automation quality control for bakery products making”, Вісник ВПІ, no. 2, pp. 10–13, Nov. 2010.

Issue

Section

Automation and information-measuring equipment

Metrics

Downloads

Download data is not yet available.