The method of automation quality control for bakery products making
Keywords:
bakery products making, conditioners, quality of baked goods, forecasting, neural networks, neuro-fuzzy networksAbstract
The basic qualitative parameters of flour and process variables that affect the quality of finished products are suggested in the article. The feasibility of predicting the results of implementation of the basic technological operations is considered. The automation quality control method for bakery products making is proposed.References
1. Швед С. М. Методи підвищення якості продукції підприємств хлібопекарської промисловості / С. М. Швед,
І. В. Ельперін // Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи : тези доп. Міжнар. наук. -практ. конф., 27—28 вересня 2010 р. — Частина 2. — Київ : НУХТ, 2010. — С. 56—57.
2. Кишенько В. Д. Автоматичне управління процесами приготування тіста в хлібопекарському виробництві : дис. канд. техн. наук / В. Д. Кишенько. — К., 1995. — 294 с.
3. Устинов Ю. В. Разработка объективных способов определения качества и готовности пшеничных полуфабрикатов хлебопекарного производства для регулирования технологического процесса : дис. канд. техн. наук / Ю. В. Устинов. —К., 1981. — 236 с.
4. Автоматическое регулирование реологических свойств тестовых заготовок / [А. А. Карнаух, К. В. Коновалов,
В. Г. Юрчак, Е. Н. Пивень] // Пищевая промышленость. — 1983. — № 4. — С. 51—52.
5. Боровиков В. П. Нейронные сети. STATISTICA Neural Networks:Методология и технология современного анализа данных; / В. П. Боровиков. — 2-е изд., перераб. и доп. — М. : Горячая линия-Телеком, 2008. — 392 с.
6. Назаров А. В. Нейросетевые алгоритмы прогнозирования и оптимизации систем / А. В. Назаров, А. И. Лоскутов. — СПб. : Наука и Техника, 2003. — 384 с.
І. В. Ельперін // Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи : тези доп. Міжнар. наук. -практ. конф., 27—28 вересня 2010 р. — Частина 2. — Київ : НУХТ, 2010. — С. 56—57.
2. Кишенько В. Д. Автоматичне управління процесами приготування тіста в хлібопекарському виробництві : дис. канд. техн. наук / В. Д. Кишенько. — К., 1995. — 294 с.
3. Устинов Ю. В. Разработка объективных способов определения качества и готовности пшеничных полуфабрикатов хлебопекарного производства для регулирования технологического процесса : дис. канд. техн. наук / Ю. В. Устинов. —К., 1981. — 236 с.
4. Автоматическое регулирование реологических свойств тестовых заготовок / [А. А. Карнаух, К. В. Коновалов,
В. Г. Юрчак, Е. Н. Пивень] // Пищевая промышленость. — 1983. — № 4. — С. 51—52.
5. Боровиков В. П. Нейронные сети. STATISTICA Neural Networks:Методология и технология современного анализа данных; / В. П. Боровиков. — 2-е изд., перераб. и доп. — М. : Горячая линия-Телеком, 2008. — 392 с.
6. Назаров А. В. Нейросетевые алгоритмы прогнозирования и оптимизации систем / А. В. Назаров, А. И. Лоскутов. — СПб. : Наука и Техника, 2003. — 384 с.
Downloads
-
PDF (Українська)
Downloads: 254
Abstract views: 119
Published
2010-11-12
How to Cite
[1]
S. M. Shved and I. V. Elperin, “The method of automation quality control for bakery products making”, Вісник ВПІ, no. 2, pp. 10–13, Nov. 2010.
Issue
Section
Automation and information-measuring equipment
License
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).