ТЕПЛОТЕХНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ГАЗОБЕТОННИХ ЗОВНІШНІХ СТІН МАЛОПОВЕРХОВИХ БУДІВЕЛЬ

Автор(и)

  • В. Р. Сердюк Вінницький національний технічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31649/1997-9266-2019-146-5-14-20

Ключові слова:

малоповерхове житло, газобетон, експлуатаційні властивості, енергетична ефективність, теплопровідність

Анотація

Досліджено стан та структуру будівництва малоповерхового житла. Показано, що в Україні, за аналогією з розвиненими країнами світу, зростає питома вага малоповерхового житла. Представлена динаміка виробництва газобетону, як сучасного енергоефективного стінового матеріалу. Розкриті основні тенденції удосконалення якості та покращення експлуатаційних характеристик автоклавного газобетону. Показані сучасні підходи оцінки теплопровідності газобетонних виробів в залежності від його вологості.

Подані дані щодо вдосконалення нормативної бази будівництва. Здійснено оцінку теплотехнічних особливостей енергоефективних зовнішніх газобетонних стін малоповерхових будівель. Розкриті основні причини негативних наслідків використання газобетону в огороджувальних конструкціях будинків. Зазначено основні технологічні особливості зберігання газобетону, процесу будівництва та його експлуатації в стінових конструкціях, особливо в перші роки експлуатації будівлі. Подано класифікацію та основні фізико-механічні показники газобетону за видами та умовами тверднення.

Показано, що рівнозважена вологість стіни досягається впродовж 2—3-х років його експлуатації. Проаналізовані сучасні підходи прогнозування та емпіричні закономірності теплопровідності газобетону в залежності від його вологості. Визначені основні підходи та рекомендації до забезпечення ефективності використання газобетону в огороджувальних конструкціях малоповерхового житла.

Біографія автора

В. Р. Сердюк, Вінницький національний технічний університет

д-р техн. наук, професор, професор кафедри будівництва міського господарства та архітектури

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 210

Опубліковано

2019-10-31

Як цитувати

[1]
В. Р. Сердюк, «ТЕПЛОТЕХНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ГАЗОБЕТОННИХ ЗОВНІШНІХ СТІН МАЛОПОВЕРХОВИХ БУДІВЕЛЬ», Вісник ВПІ, вип. 5, с. 14–20, Жовт. 2019.

Номер

Розділ

Будівництво

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 3 > >>