Фізичне моделювання та експериментальні дослідження моделі металевого одношарового циліндричного стержневого покриття

Автор(и)

  • О. І. Сіянов

Ключові слова:

металеве одношарове циліндричне стержневе покриття, підкріплення затяжками і горизонтальними фермами, фізичне моделювання, експериментальні дослідження, напружено-деформований стан

Анотація

На спроектованій і виготовленій безрозпірній моделі металевого одношарового циліндричного стержневого покриття за допомогою спеціально сконструйованих просторових П-подібних рам проведено серійні випробування трьох експериментальних систем на дію повного і однобічного зовнішнього навантаження. За результатами проведених досліджень підтверджено ефективність запропонованих автором конструкцій покриттів з затяжками та з горизонтальними фермами, що проявляється у зниженні напружень в елементах і зменшенні переміщень вузлів. Встановлено закономірності напружено-деформованого стану покриття в залежності від конструктивної форми і схеми навантаження.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 100

Опубліковано

2010-11-12

Як цитувати

[1]
О. І. Сіянов, «Фізичне моделювання та експериментальні дослідження моделі металевого одношарового циліндричного стержневого покриття», Вісник ВПІ, вип. 1, с. 12–22, Листоп. 2010.

Номер

Розділ

Будівництво

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають