Розробка підсистеми "Викиди" автоматизованої системи контролю Держекоінспекції Мінприроди України

Автор(и)

  • Ю. Л. Зіскінд
  • В. Б. Мокін
  • М. П. Боцула
  • Г. В. Горячев

Ключові слова:

автоматизована система контролю, параметри викидів, забруднюючі речовини, газопиловий потік, швидкість та об'ємна витрата, акт відбору проб, паспорт проб, протокол виконання вимірювань, паливовикористовуюче обладнання

Анотація

Робота присвячена розробці підсистеми "Викиди" АСУ "ЕкоІнспектор", яка є засобом автоматизації роботи екоінспекторів при проведенні хіміко-аналітичного контролю стаціонарних джерел викидів усіх галузей виробництва та передбачає чітке дотримання усіх офіційно прийнятих нормативно-правових документів, а також при проведенні необхідних розрахунків за методиками виконання вимірювань викидів забруднюючих речовин. Реалізовано допоміжні модулі підсистеми "Викиди", які дозволяють виконувати рутинні розрахунки, які супроводжують відбір проб в "польових" умовах. Створене забезпечення дозволить підвищити оперативність збирання та обробки даних контролю викидів в Україні, а також покращить коректність звітності та її відповідність вимогам, що діють в Україні. З часом це дозволить сформувати єдину базу даних про викиди для аналізу і прогнозу їх динаміки.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 190

Опубліковано

2010-11-12

Як цитувати

[1]
Ю. Л. Зіскінд, В. Б. Мокін, М. П. Боцула, і Г. В. Горячев, «Розробка підсистеми "Викиди" автоматизованої системи контролю Держекоінспекції Мінприроди України», Вісник ВПІ, вип. 5, с. 132–135, Листоп. 2010.

Номер

Розділ

Інформаційні технології та комп'ютерна техніка

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 3 4 5 6 7 > >>