СЦЕНАРНИЙ ПІДХІД В УПРАВЛІННІ ХЛІБОПЕКАРСЬКИМ ПІДПРИЄМСТВОМ
Ключові слова:
сценарний підхід, хлібопекарське виробництво, факторно-цільова діаграма, опараАнотація
Розглянуто доцільність застосування сценарного підходу для управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва. Проведено факторно-цільовий аналіз функціонування системи. Наведено факторно-цільову діаграму для ділянки приготування опари. Автоматизована система управління, розроблена на основі сценарного підходу, дозволяє врахувати можливі ситуації розвитку технологічного процесу, а також оперативно зреагувати на зміни, які відбуваються в процесі приготування хліба.Посилання
1. Злобин Л. А. Оптимизация технологических процессов хлебопекарного производства / Л. А. Злобин. — М. : Аг-ропромиздат, 1987. — 200 с.
2. Кононов Д. А. Эффективные стратегии формирования сценариев поведения сложных систем в АСУ ЧС / Д. А. Ко-нонов // Автоматика и телемеханика. — 2001. — № 2. — С. 170—181.
3. Юдицкий С. А. Сценарный подход к моделированию поведения бизнес-систем / С. А. Юдицкий. — М. : Синтег, 2001. — 108 с.
4. Томашевський В. М. Моделювання систем / В. М. Томашевський. — К. : Видавнича група BNV, 2007. — 352 с.
5. Щербатенко В. В. Регулирование технологических процессов производства хлеба и повышение его качества /
В. В. Щербатенко. — М. : Пищевая промышленность, 1976. — 232 с.
6. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва / В. І. Дробот. — К. : Логос, 2002. — 365 с.
2. Кононов Д. А. Эффективные стратегии формирования сценариев поведения сложных систем в АСУ ЧС / Д. А. Ко-нонов // Автоматика и телемеханика. — 2001. — № 2. — С. 170—181.
3. Юдицкий С. А. Сценарный подход к моделированию поведения бизнес-систем / С. А. Юдицкий. — М. : Синтег, 2001. — 108 с.
4. Томашевський В. М. Моделювання систем / В. М. Томашевський. — К. : Видавнича група BNV, 2007. — 352 с.
5. Щербатенко В. В. Регулирование технологических процессов производства хлеба и повышение его качества /
В. В. Щербатенко. — М. : Пищевая промышленность, 1976. — 232 с.
6. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва / В. І. Дробот. — К. : Логос, 2002. — 365 с.
##submission.downloads##
-
PDF
Завантажень: 178
Переглядів анотації: 120
Опубліковано
2010-11-12
Як цитувати
[1]
С. С. Шаруда і В. Д. Кишенько, «СЦЕНАРНИЙ ПІДХІД В УПРАВЛІННІ ХЛІБОПЕКАРСЬКИМ ПІДПРИЄМСТВОМ», Вісник ВПІ, вип. 2, с. 13–16, Листоп. 2010.
Номер
Розділ
Автоматика та інформаційно-вимірювальна техніка
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому журналі, згодні з такими умовами:
- Автори зберігають авторське право і надають журналу право першої публікації.
- Автори можуть укладати окремі, додаткові договірні угоди з неексклюзивного поширення опублікованої журналом версії статті (наприклад, розмістити її в інститутському репозиторії або опублікувати її в книзі), з визнанням її первісної публікації в цьому журналі.
- Авторам дозволяється і рекомендується розміщувати їхню роботу в Інтернеті (наприклад, в інституційних сховищах або на їхньому сайті) до і під час процесу подачі, оскільки це сприяє продуктивним обмінам, а також швидшому і ширшому цитуванню опублікованих робіт (див. вплив відкритого доступу).