СЦЕНАРНИЙ ПІДХІД В УПРАВЛІННІ ХЛІБОПЕКАРСЬКИМ ПІДПРИЄМСТВОМ

Автор(и)

  • С. С. Шаруда Національний університет харчових технологій
  • В. Д. Кишенько Національний університет харчових технологій

Ключові слова:

сценарний підхід, хлібопекарське виробництво, факторно-цільова діаграма, опара

Анотація

Розглянуто доцільність застосування сценарного підходу для управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва. Проведено факторно-цільовий аналіз функціонування системи. Наведено факторно-цільову діаграму для ділянки приготування опари. Автоматизована система управління, розроблена на основі сценарного підходу, дозволяє врахувати можливі ситуації розвитку технологічного процесу, а також оперативно зреагувати на зміни, які відбуваються в процесі приготування хліба.

Біографії авторів

С. С. Шаруда, Національний університет харчових технологій

аспірантка кафедри автоматизації і комп’ютерно-інтегрованих технологій

В. Д. Кишенько, Національний університет харчових технологій

доцент кафедри автоматизації і комп’ютерно-інтегрованих технологій

Посилання

1. Злобин Л. А. Оптимизация технологических процессов хлебопекарного производства / Л. А. Злобин. — М. : Аг-ропромиздат, 1987. — 200 с.
2. Кононов Д. А. Эффективные стратегии формирования сценариев поведения сложных систем в АСУ ЧС / Д. А. Ко-нонов // Автоматика и телемеханика. — 2001. — № 2. — С. 170—181.
3. Юдицкий С. А. Сценарный подход к моделированию поведения бизнес-систем / С. А. Юдицкий. — М. : Синтег, 2001. — 108 с.
4. Томашевський В. М. Моделювання систем / В. М. Томашевський. — К. : Видавнича група BNV, 2007. — 352 с.
5. Щербатенко В. В. Регулирование технологических процессов производства хлеба и повышение его качества /
В. В. Щербатенко. — М. : Пищевая промышленность, 1976. — 232 с.
6. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва / В. І. Дробот. — К. : Логос, 2002. — 365 с.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 154

Опубліковано

2010-11-12

Як цитувати

[1]
С. С. Шаруда і В. Д. Кишенько, «СЦЕНАРНИЙ ПІДХІД В УПРАВЛІННІ ХЛІБОПЕКАРСЬКИМ ПІДПРИЄМСТВОМ», Вісник ВПІ, вип. 2, с. 13–16, Лис 2010.

Номер

Розділ

Автоматика та інформаційно-вимірювальна техніка

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.