ВИЗНАЧЕННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ СТВОРЕННЯ ВИРОБНИЧИХ ПІДРОЗДІЛІВ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

Автор(и)

  • М. В. Митко Національний транспортний університет

Ключові слова:

автотранспортне підприємство, виробнича інфраструктура автомобільного транспорту, виробничо-технічна база, виробничі підрозділи, економічна доцільність, технічне об-слуговування та ремонт, транспортні засоби

Анотація

Зараз на більшості автотранспортних підприємств незалежно від їх потужності технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів виконують за технологічно замкненим циклом, тобто створюється вся номенклатура виробничих підрозділів. В сучасних умовах це не завжди є доцільним, так як потребує значних капітальних вкладень та витрат, призводить до збільшення собівартості перевезень та зменшує конкурентоспроможність підприємств на ринку транспортних послуг.

Розглядається методика визначення доцільності створення виробничих підрозділів з обслуговування та ремонту автомобілів в залежності від трудомісткості та собівартості цих робіт на підприємствах і вартості нормо-години на автосервісних підприємствах, які знаходяться поруч.

Удосконалення структури виробничих підрозділів з обслуговування та ремонту автомобілів дозволить зменшити витрати на підтримку транспортних засобів в роботоздатному стані та підвищити ефективність роботи підприємств.

Біографія автора

М. В. Митко, Національний транспортний університет

аспірант кафедри технічної експлуатації автомобілів та автосервісу

Посилання

1. Канарчук В. Є. Виробничі системи на транспорті / В. Є. Канарчук, І. П. Курніков. — К. : Вища шк., 1997. — 359 с.
2. Кузнецов Е. С. Производственная база автомобильного транспорта / Е. С. Кузнецов, И. П. Курников. — М. : Транспорт, 1988. — 231с.
3. Курников И. П. Развитие производственно-технической базы автомобильного транспорта / И. П. Курников,
Е. С. Кузнецов. — К. : Выща шк., 1989. — 150 с.
4. Напольский Г. М. Технологическое проектирование автотранспортных предприятий и станций технического об-служивания / Г. М. Напольский. — М. : Транспорт, 1993. — 271 с.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 179

Опубліковано

2016-03-16

Як цитувати

[1]
М. В. Митко, «ВИЗНАЧЕННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ СТВОРЕННЯ ВИРОБНИЧИХ ПІДРОЗДІЛІВ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ», Вісник ВПІ, вип. 1, с. 138–141, Берез. 2016.

Номер

Розділ

Машинобудування і транспорт

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.