НОВИЙ ПІДХІД ДО МОДЕЛЮВАННЯ ЯКОСТІ ВОДИ У РОЗГАЛУЖЕНИХ РІЧКОВИХ СИСТЕМАХ З ВИКОРИСТАННЯМ ЗАСОБІВ ПАРАЛЕЛЬНИХ ОБЧИСЛЕНЬ

Автор(и)

  • В. Б. Мокін Вінницький національний технічний університет
  • В. Ю. Булига Вінницький національний технічний університет

Ключові слова:

розгалужена річкова система, комп‘ютерний кластер, математична модель підходу підтверджена тестовими випробуваннями

Анотація

Проведено огляд математичних моделей якості поверхневих вод. Запропоновано новий підхід до моделювання якості води у річкових системах, який відрізняється від існуючих можливістю паралелізації та прискорення розрахунків з використанням комп’ютерного кластеру. Проведено огляд математичних моделей якості поверхневих вод. Запропоновано новий підхід до моделювання якості води у річкових системах, який відрізняється від існуючих можливістю паралелізації та прискорення розрахунків з використанням комп’ютерного кластеру. Працездатність підходу підтверджена тестовими випробуваннями.

Біографії авторів

В. Б. Мокін, Вінницький національний технічний університет

завідувач кафедри моделювання та моніторингу складних систем

В. Ю. Булига, Вінницький національний технічний університет

студентка

Посилання

1. Національна доповідь про стан навколишнього природного середовища в Україні у 2007 році [Електронний ресурс]. — Режим доступу : http://www.menr.gov.ua/cgi-bin/go?node=NAC0NPS.
2. Мокін В. Б. Математичні моделі та програми для оцінювання якості річкових вод : моног. / В. Б. Мокін, Б. І. Мокін. — Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2000. — 152 с.
3. Стибнев Ю. Кластеры, практическое руководство по параллельным вычислениям [Електронний ресурс] / Ю. Сти-бнев. — Режим доступу : http://cluster.linux-ekb.info/.
4. Система прийняття управлінських рішень керівниками водогосподарських організацій для басейну річки Південний Буг з використанням геоінформаційних технологій : метод. посіб. / В. Б. Мокін, Б. І. Мокін та ін.; під ред.
В. Б. Мокіна. — Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2009. — 244 с.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 203

Опубліковано

2010-11-12

Як цитувати

[1]
В. Б. Мокін і В. Ю. Булига, «НОВИЙ ПІДХІД ДО МОДЕЛЮВАННЯ ЯКОСТІ ВОДИ У РОЗГАЛУЖЕНИХ РІЧКОВИХ СИСТЕМАХ З ВИКОРИСТАННЯМ ЗАСОБІВ ПАРАЛЕЛЬНИХ ОБЧИСЛЕНЬ», Вісник ВПІ, вип. 3, с. 21–23, Листоп. 2010.

Номер

Розділ

Екологія та екологічна кібернетика

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>